wtorek, 17 grudnia 2013

Łaciate babeczki z toffi

Składniki:

• 125 g Kasi
• 1,5 szklanki mąki (250 g) + 1 łyżeczka
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 3/4 szklanki cukru (180 g)
• 1/2 szklanki mleka
• 2 jajka
• 1 łyżeczka kakao
• szczypta soli
• 12 cukierków toffi



Przygotowanie:

1. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sól.

2. Kasię rozpuszczamy z cukrem a następnie ostudzamy.

3. W misce mieszamy jajka z mlekiem i solą. Do przesianej z proszkiem do pieczenia i solą mąki dodajemy mleko z jajami i rozpuszczoną Kasię.

4. Wszystko mieszamy. Powstałą masę dzielimy na dwie części.

5. Do jednej dodajemy łyżeczkę kakao, do drugiej łyżeczkę mąki i każdą oddzielnie mieszamy.

6. Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej wkładamy po kilka łyżeczek każdej z mas i wtykamy w ciasto cukierki.

7. Pieczemy 15-18 min w temp. 180 C*.

~Agnieszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz